Més novetats de Nadal…

Més novetats de Nadal…

Encetem la segona setmana de Novetats de Nadal a les Biblioteques Municipals de Vilanova. Passeu per les biblioteques i deixeu-vos soprendre per les lectures que us hem preparat!

Nadal a les biblioteques…
Nadal a les biblioteques…
Lectures sorpresa per a aquest Nadal
Lectures sorpresa per a aquest Nadal
il lustració garlanda nadal 1024x512 - Més novetats de Nadal...

La cinta vermella. Lucy Adlington

"La cinta vermella" i "El colibrí"

Lucy Adlington (Londres, 1970) és escriptora, actriu i historiadora especialitzada en vestuari. És autora de llibres de no ficció, fonamentalment sobre moda, la seva gran passió, així com també de novel·les. Enguany arriba a casa nostra amb la novel·la La cinta vermella.

La història està basada en fets reals, concretament en el taller de costura que va existir dins del camp de concentració d’Auschwitz.

La seva protagonista és la jove Ella, de només catorze anys. La noia, atrapada en el camp de concentració de Birchwood, passa els dies cosint models exclussius per a les dones dels oficials nazis. Literalment, la vida o la mort depèn de la seva feina entre fils i robes. La seva única esperança, una cinta vermella que simbolitza una vida fora d’aquells murs.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Més novetats de Nadal...

El colibrí. Sandro Veronesi

L’escriptor italià Sandro Veronesi (Florència, 1959) ha aconseguit el màxim reconeixement de les lletres italianes amb El colibrí. No és pas la primera vegada que aconsegueix aquest preuat guardó, ja que ara fa catorze anys la seva obra Caos calmo també va ser premiada amb el Premi Strega. Només a Itàlia, Veronesi ha venut més de 130.000 exemplars d’El colibrí, traduïda ja a diferents idiomes.

El protagonista d’El colibrí és en Marco Carrera, un oftalmòleg que haurà de fer front a multitud d’entrebancs vitals sempre, però, ple d’optimisme. I és que Veronesi ens proposa una història “sobre la necessitat de mirar el futur amb optimisme i esperança i de viure amb intensitat fins al final, sobre la necessitat de mantenir-se en alt, tal com ho fa el colibrí“.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Més novetats de Nadal...

Rosas muertas. Arnaldur Indridason

"Rosas muertas" i "La habitación de las mariposas"

L’escriptor islandès Arnaldur Indridason (Reykjavík , 1961) ha aconseguit una posició d’honor entre els autors contemporanis de gènere negre. No en va, ha estat reconegut amb múltiples guardons del gènere, com ara, el Martin Beck Award, el Premi de la Crítica Francesa a la Millor Novel·la Negra i el Premi RBA de Novel·la Negra.

Sens dubte, bona part dels seus èxits pel que fa a crítica i públic són gràcies a la sèrie de novel·la negra protagonitzada per l’inspector Erlendur Sveinsson. Entre les novetats de Nadal, hi podreu trobar el segon volum de la sèrie, Rosas muertas, traduït per primera vegada al castellà i que els fans de la sèrie de ben segur esperaven amb delit.

Erlendur Sveinsson, inspector en la cinquantena, divorciat, amb dos fills i sense gaire interès pel seu aspecte exterior, haurà de fer-se càrrec de la investigació per la mort d’una jove. El cos sense vida de la noia ha aparegut sense roba i envoltat de flors als peus de la tomba d’un històric heroi de la independència islandesa.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Més novetats de Nadal...

La habitación de las mariposas. Lucinda Riley

Per acabar, us presentem La habitación de las mariposas, la darrera novel·la de l’escriptora irlandesa Lucinda Riley.

Riley, escriptora supervendes, és coneguda actualment per la sèrie Las siete hermanas. Ara arriba a casa nostra aquesta darrera novel·la que, de ben segur, la tornarà a portar als primers llocs de les llistes de vendes d’arreu.

La habitación de las mariposas està protagonitzada per la gairebé septuagenària Posy Montague. Després de tota una vida a la residència familiar d’Admiral House, un antic amor tornarà a la seva vida. No només en Freddy amaga un secret devastador, sinó que la mateixa casa n’alberga d’altres…

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Més novetats de Nadal...

Si us ha agradat aquesta segona tria de novetats de Nadal a les biblioteques, no deixeu de fer una ullada a les properes. Dilluns 28 de desembre, més i millors lectures!

Funny Girl