Eines digitals: lectives i d’esbarjo

Eines digitals: lectives i d’esbarjo

El temps de confinament és un espai per a la convivència familiar, moltes hores lliures per la manca d’escola fa que calgui trobar idees imaginatives per guadir del temps lliure i també per no deixar de banda el contingut lectiu de l’escola, però mitjançant una vessant lúdica que farà més suportable aquestes setmanes de convivència. A través del nostre mòbil podrem accedir a eines que sorgeixen com a una oportunitat.

Continguts escolars

Academons - Eines digitals: lectives i d'esbarjo

La primera proposta és Academons primaria. És una app de pagament que ofereix durant els propers 30 dies accés gratis a tot el seu catàleg de jocs de Matermàtiques, Llengua, Anglès, i Ciències.

Foment de la lectura

ta tum - Eines digitals: lectives i d'esbarjo

En el cas dels llibres d’imaginació, el grup editorial Edelvives, ofereix accés gratuït a la seva plataforma Tatum, per afavorir el foment de la lectura durant aquestes dates.

Presentancions interactives

La plataforma Genially, ofereix els seus recursos gratuïtament mentre duri l’estat d’emergència decretat pel govern espanyol. I ara, destinats als més petits de l’entorn famíliar es pot accedir a l’ app Smile and Learn, amb accés gratuït a un ampli catàleg de jocs interactius.

Finalment, destinat a tot Primària i Secundària, s’ofereix gratis fins a final de curs l’aplicació Cerebriti Edu.

celebriti - Eines digitals: lectives i d'esbarjo

Còmics

Per altra banda, el guionista especialitzat en còmics de terror, ha posat la seva propia editorial Karras Comics a disposició de tothom amb el seu catàleg complet en format digital, amb títols com Apocalypse Girl, Nancy in Hell o La crida del bosc dels SuicidesTambé es disposa de forma gratuïta de les obres d’altres autors com Vicente Cifuentes (Murderville) o Álvaro Ortiz.

També Fanternet, posa a disposició una enorme quantitat de webcomics d’una gran diversitat d’estils.

Coberta
Coberta

eBiblio, el catàleg de les biblioteques

No cal oblidar, finalment,  l’ampli catàleg que s’ofereix a eBiblio, amb infinitat de títols de ficció, pel·lícules de diferents gèneres, així com un gran nombre de revistes temàtiques, amb l’únic requisit de tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputacio de Barcelona.

Museus

Per a completar la vessant cultural, també cal tenir present els tours virtuals que molts museus, ara tancats, ofereixen a qui vulgui accedir i gaudir de les obres d’art de museus tan diversos com Louvre, Galeria de los Uffizi de Florència o el Metropolitan de Nova York.

Música

Si t’agrada la música clàssica, les portes de concerts digitals s’obre amb l’ampli catàleg de la Filarmònica de Berlin.

Imatge de l’interior de l’edifici
Imatge de l’interior de l’edifici

Morello