El secreto de Esma: Grbavica de Jasmila Zbanic

Esma és la mare de Sara, una nena de dotze anys. Viuen al barri Grbavica, a Sarajevo, on la vida encara no ha tornat a la normalitat després de la Guerra. Esma li ha dit a la Sara que el seu pare va ser un màrtir de la guerra però l’adolescent aviat esbrinarà la crua veritat. Ós d’Or a la Berlinale del 2006.

Grbavica és el primer llargmetratge de Jasmila  Zbanic, escriptora i directora nascuda a Sarajevo el 1974. Va començar a rodar el 1997, després de fundar Deblokada, una associació d’artistes mitjançant la qual va produir, escriure i dirigir nombrosos documentals, vídeos i curtmetratges que s’han vist a festivals i exposicions arreu del món. Per ella Grbavica “és sobretot una història d’amor; un amor impur perquè s’ha barrejat amb l’odi, el fàstic, el trauma i la desesperació”.

Spro_3