Maneres de viure per sempre, Sally Nicholls

“Aquest és el meu llibre.
El vaig començar el dia 7 de gener
i l’acabo el 12 d’abril.
És un recull de llistes, històries,
dibuixos, preguntes i dades.
També és la meva història.”

maneres de viure per sempre_portadaManeres de viure per sempre és la història d’en Sam. Bé, només quatre mesos de la història d’en Sam, però quatre mesos en què haurà de fer front a la fase final d’una malaltia terminal. Sí, perquè en Sam té leucèmia i els darrers temps han estat ben diferents als de qualsevol altre noi de la seva edat. En Sam ha passat sovint per l’hospital i, ara, ni tant sols va a l’escola. Estudia a casa seva. Però no ho fa tot sol. La senyoreta Willis va cada dia a fer-li classe a ell i a en Fèlix.

En Fèlix és un molt bon amic d’en Sam. Possiblement, una de les poques coses positives que li ha reportat la seva malaltia. Perquè en Sam i en Fèlix es van conèixer a l’hospital, en una de les seves freqüents estades. Ara, tots dos estudien a casa i, sense pretendre-ho, reflexionen sobre la vida i la mort. I en Sam elabora llistes i planteja preguntes no gaire fàcils de respondre: Per què Dèu fa que els nens es posin malats? Per què ens hem de morir?… I així, de mica en mica, escriu una mena de diari personal.

Maneres de viure per sempre és el darrer llibre que hem comentat els nois i noies del Club de Lectura Llibr@venturers.

L’autora del llibre és Sally Nicholls (Stockton-on-Tees, Anglaterra, 1983).

Llibres

  • Maneres de viure per sempre
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl