Matti y Sami y los tres errores más grandes del Universo. Salah Naoura

Las mentiras crecen rápido como el bambú

En Matti i la seva família viuen a Alemanya. matti y samiTant ell com el seu germà petit, en Sami, són mig finlandesos, ja que el seu pare va néixer a Finlàndia. Tot i això, el seu pare mai no els ha parlat en finlandès (ni en alemany, com diria en Matti) i no coneixen el país. Per més casualitat, en Turo, el millor amic d’en Matti, també és mig finlandès i passa les vacances en aquell país. Així que tots aquests condicionants han fet que les ganes d’en Matti de passar les vacances a Finlàndia amb el seu millor amic hagin crescut i crescut al llarg del anys. Però no està sent gaire fàcil aconseguir el seu propòsit i la situació s’enreda per moments.

I és que en Matti està convençut que és possible corregir el que ell anomena les “errades de l’Univers“. I sembla que n’hi ha, d’errades. Perquè en Matti se’n topa amb tres de ben grosses i no dubta a posar fil a l’agulla per tal de solucionar-les. El problema és que en Matti no sap on hi ha el límit i que, com bé li diu el tiet Kurt, les mentires creixen tan ràpid com el bambú.

L’autor de Matti y Sami y los tres errores más grandes del Universo és en Salah Naoura, escriptor alemany que va estudiar Filologia Alemanya i Escandinava. Per aquest llibre va rebre el Premi Peter Härtling i el Premi Lince. És autor d’altres llibres infantil, com ara Star.

Els nois i noies del Club de Lectura Llibr@venturers vam comentar Matti y Sami y los tres errores más grandes del Universo en la darrera sessió. Ens tornarem a trobar el proper 16 de març!

Si voleu fer un cop d’ull a les primeres pàgines del llibre, feu clic aquí.

Llibres

  • Matti y Sami y los tres errores más grandes del Universo
  • Star
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl