Un drac al plat

Un drac al plat
taller un drac al plat - Un drac al plat

Per tercer any consecutiu, l’equip de tallers de la biblioteca Joan Oliva va dur a terme al bell mig de la Plaça de la Vila un taller que donava el tret de sortida a la Festa Major de Vilanova.

imatge drac vilanova - Un drac al plat

En aquesta ocasió, l’objecte del nostre taller adreçat a nens i nenes de 3 a 8 anys va ser fer el nostre propi drac, prenent com a model els dracs bessons de la Geltrú, que aquest 2017 fan 10 anys i que ens van acompanyar durant tota l’activitat! El nostre taller portava per títol Un drac al plat ja que amb només un plat de cartró, unes oueres i poca cosa més vam ser capaços de fer dracs ben macos i acolorits.

Material

  • Un plat de cartró
  • 2 oueres
  • 2 ulls mòbils de mida gran (nosaltres en vam fer servir de 22 cm de diàmetre)
  • Tires de paper de seda de colors variats
  • 1 neteja pipes
  • ceres de colors
  • Témpera de color negre (per pintar les oueres)
  • Silicona líquida
  • Punxó

material taller - Un drac al plat

Pas a pas

1. En primer lloc, pintarem el plat de color vermell per la part de dins (que serà la boca del nostre drac). Amb ceres de color blanc podem fer les dents dels drac.

2. A continuació, retallarem 2 oueres (que seran els ulls del drac) i les pintarem amb témpera de color negre. Les oueres les retallarem ben rodones, però no oblideu de deixar un tros més llarg a cadascuna perquè sigui més fàcil enganxar-les sobre el plat. Un cop seca la pintura negra, podem repassar els extrems amb cera de color vermell per fer més ferotge el nostre drac.

3. Tornem al plat i ara pintarem l’altra cara amb ceres de color verd, vermell, groc…amb els veritables dracs de la Geltrú com a model.

4. Dobleguem el plat per la meitat (vigilant que la banda de color vermell quedi a l’interior) i enganxarem cintes de paper de seda de colors dins de la boca (serà el foc que treu pels queixals el nostre drac).

5. Recuperem les oueres i les enganxarem amb una miqueta de silicona damunt del plat (recordeu que heu deixat un trosset llarg per enganxar-les). I sobre cadascuna de les oueres, hi enganxarem els ulls mòbils.

6. I per acabar, farem dos foradets amb el punxó al costat dels ulls, retallarem per la meitat el neteja pipes i farem passar cada meitat per un dels foradets. Podem recargolar una miqueta els neteja pipes.

I d’aquesta manera tan fàcil, els nens i nenes que van voler participar en el nostre taller van fer dracs ben macos. Us mostrem a continuació algunes fotos del dia de l’activitat.

imatge taller un drac al plat - Un drac al plat

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl