Francesc Torralba

Francesc TorralbaFrancesc Torralba va néixer a Barcelona el 15 de maig de l967. Va estudiar filosofia en la Universitat de Barcelona i teologia en la Facultat de Teologia de Catalunya. Va acabar la llicenciatura en filosofia en 1990 i va rebre el Premi Extraordinari de Llicenciatura al millor expedient acadèmic. Posteriorment va ampliar estudis a la Universitat de Copenhaguen on va estudiar llengua danesa per fer la seva tesi sobre el pensador Söeren Kierkegaard, que va defensar el 1992 i gràcies a la qual va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat a la millor tesi de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. També va realitzar la llicenciatura en Teologia (1993) sobre la cristologia de Kierkegaard i va defensar la tesi doctoral en teologia sobre el pensament antropològic del teòleg catòlic Hans Urs Von Balthasar (1997).

En l’actualitat és Professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitat d’Espanya i de Sud Amèrica. Ensenya Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure.

Ha publicat més d’una quarantena de llibres: Cercles infernals. Sobre el pensament del jove Nietzsche. Punt d’inflexió. Lectura de Kierkegaard. Geografia de l’absurd. Ètica del perdó. Amor y diferencia. El misterio de Dios en Kierkegaard. L’eternitat de l’instant. El sofriment, un nou tabú?. Rostres del silenci. Pedagogía del sentido. Presència i fragilitat. El misteri de la paternitat. L’home en el drama de Déu segons Hans Urs von Balthasar. Antropología del cuidar. Poética de la libertad. Lectura de Kierkegaard. Per què creure? La raonabilitat de la fe. Por qué creer? La razonabilidad de la fe. Explorar el sentido de la realidad. Rostro y sentido de la acción educativa. La conxorxa dels espectres. Filosofia de la Medicina. Vint-i-cinc catalans i Déu. I si la mare de Gandhi tingués raó?. Cartas sobre Dios y el Buda. Ética del cuidar. Pares i fills. L’aventura de trobar-se avui. ¿Un altre món és possible? Educar després de l’Onze de setembre. L’art de saber escoltar. Els mestres de la sospita: Marx, Nietzsche i Freud, entre d’altres.

Sílvia Sunyer.
Club de Filosofia.

sofeita