Més contes, per favor!

contes_pfAquest llibre facilitarà consells, idees i suggeriments molt útils a l’hora d’iniciar-nos en l’art de contar contes. Com de llarg hauria de ser? On busquem una bona història? Amb quins objectes captarem millor l’atenció?. Aquestes són les principals qüestions que ens apropen tres especialistes en la narració que ens animen a través d’aquestes pàgines a gaudir de la complicitat única que es crea amb un infant quan expliquem contes.

La Guia pràctica per a contar històries ens dona una sèrie de claus imprescindibles per fer de la narració oral un moment especial, tant pel seu component afectiu amb el nen com pel literari. Aquesta obra s’adreça al lector d’una manera molt directa i tracta els punts essencials del tema: la preparació prèvia, l’elecció de la història, els moments idonis per a la narració, els objectes que ens poden ajudar, els jocs i les cançons que sovint amaneixen els relats.

Els petits que encara no estan en disposició de començar a llegir poden iniciar-se en el gust per la lectura gràcies a les històries màgiques que els podem explicar en veu alta. I és més, és l’edat perfecte on estan millor preparats per descobrir el món, coses noves, i a través d’aquestes històries podem permetre obrir les portes de la seva imaginació apropant-nos a la seva fantasia inesgotable.

infantsEl fet de contar per contar, pel plaer de passar-ho bé amb les peripècies del protagonista o senzillament per entretenir als més menuts mentre mengen o viatgen, han de ser raons poderoses per aconseguir explicar un bon conte. Per això, l’objectiu principal d’aquesta guia és facilitar els consells, les idees, els suggeriments que poden ser útils a l’hora d’explicar un conte i aprofundir en el vincle amb els menuts que proporciona imaginar una història i compartir-la, convertint-se en un moment especial que de segur que quedarà per sempre en la memòria del nen.

Per finalitzar, els seus autors, Gemma Lluch, Llorenç Giménez i Joan Portell Rifà ens faciliten una sèrie de recursos per completar les possibilitats de explicar contes en diversos àmbits i amb diferents necessitats. Un recurs a on es pot trobar altres tipus de narracions poden ser els audiollibres, també a través de la Xarxa es poden trobar idees noves en línia, o simplement apropant-nos a centres culturals, espais d’oci o amb la biblioteca més propera a on podem trobar a un narrador o narradora que farà de la paraula l’autèntic protagonista d’una estona de conte que omplirà d’imaginació i satisfacció als més menuts de la llar.

Les properes Hora del Conte a la Xarxa de Biblioteques Municipals:

Dissabte, 8 de novembre a les 12 hores a la Joan Oliva.
El llac que no vol desaparèixer.

Dissabte, 15 de novembre a les 12 hores a la Armand Cardona.
El gat amb bigoti

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello