Legado en los huesos. Dolores Redondo

Legado en los huesos. Dolores RedondoDolores Redondo presenta Legado en los huesos, l’esperadíssima segona part de Trilogia del Baztán la saga de novel·la policíaca ambientada a la vall navarresa, protagonitzada per la inspectora Amaia Salazar, que es va iniciar el passat mes de gener amb l’esglaiadora El guardián invisible.

Si a El guardián invisible, l’autora se centrava més en les conseqüències de l’estrès posttraumàtic d’una infància terrible, terroritzada per una mare trastocada, a Legado de huesos descobreix els orígens dels terrors de la inspectora Salazar, els orígens de la por i la maldat. Una maldat a la qual es va enfrontar en la seva infància quan, al seu llit, rebia la visita d’una mare que li murmurava “duerme, pequeña zorra, la ama no te comerá esta noche”.

Si la primera novel·la era la punta d’iceberg d’aquesta por, la segona part és el cos mig, on va més als orígens d’aquests terrors mentre que en la tercera i última descobrirem les raons primàries, segons ha avançat l’autora.

La inspectora Amaia Salazar una dona dura, valenta i intel·ligent, casada amb James, un sol·lícit i enamorat escultor nord-americà establert a Pamplona, acaba de ser mare d’Ibai. Arran del judici de Jason Medina, acusat de violar i asssasinar a Johana Márquez, una adolescent que era la seva fillastra, es convertirà en el punt de mira d’un misteriós criminal que es compara amb Tarttalo, un temuda criatura mitològica.

Mentrestant, la seva incorporació al absorbent treball com a cap d’Homicidis de la Policia Foral de Navarra després de la baixa maternal enfrontarà a Amaia amb profunds sentiments de culpabilitat per no poder estar més temps amb el seu fill en un intent de ser una mare perfecta per compensar la manca que va tenir ella en la seva infància.

align="center">

El clima i l’escenari juguen un paper determinant en la trama, ja que “deixen de ser una simple escena per traspassar i impregnar amb el seu fred als personatges i marcar-los”, explica Redondo.

La novel·la s’endinsa en els límits entre la bogeria i la maldat, entre els quals hi ha una frontera que, segons l’escriptora donostiarra, es traspassa: “Hi ha persones horribles que han arribat a la bogeria per les atrocitats que cometen”.

Una altra de les fronteres per què viatja l’autora és la que separa el tangible de l’intangible, les certeses de les proves policials i aquests pressentiments o intuïcions que tenen els bons investigadors. En la trepidant investigació fa aparició també el ben plantat jutge Markina, encarregat del cas i que s’enamora de la inspectora.

Dolores Redondo ja té títol per a l’última entrega de la trilogia, Ofrenda de la tormenta. No obstant, el tancament de la trilogia no suposarà un “adéu” a la inspectora Salazar, garanteix l’escriptora, que reconeix que li agrada molt el seu personatge.

Primer capítol dePrimer capítol de

align="center">

Llibres

  • El guardián invisible
  • Legado en los huesos

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita