Barack Obama – L’audàcia de l’esperança

L’audàcia de l’esperançaAquesta setmana presentem una de les obres del personatge que millor exemplifica els valors del nostre temps: Barack Obama. L’actual president dels Estats Units d’Amèrica, l’actual potència hegemònica, proposa una transformació política i moral que verbalitza en la seva obra L’audàcia de l’esperança. Mostra al lector una nova manera d’entendre la relació entre polítics i ciutadans, un discurs que ha aconseguit un suport unànime de la ciutadania del seu país. Escrit de manera àgil i amb nervi, aquest llibre permet conèixer les anècdotes personals i els postulats ètics del seu autor: les seves inquietuds i els projectes socials per a un món més segur i just. 

Hope-ProgressUna de les principals característiques de la política de Barack Obama és el fet de voler trencar amb les barreres partidistes i fer-se càrrec de problemes aparentment insuperables, convidant als seus rivals polítics a trobar oportunitats i fer possibles compromisos que permetin desenvolupar els grans punts que configuren el seu ideari: elaborar un pla que finalitzi amb la presència dels EEUU a l’Iraq, eliminar la corrupció a Washington, crear un sistema de salut eficient per a tothom, possibilitar un nou marc de desenvolupament que superi la actual crisi econòmica mitjançant una reforma del sistema financer i la resta de problemes que afecten a la societat nord-americana en concret i al món en general. 

A la Biblioteca Cardona també podeu consultar una altra de les obres de Barack Obama: Los sueños de mí padre: una historia de raza y herencia

Barack Obama a fons*:

La fe de Barack Obama de Stephen Mansfield

Obama, la voz del cambio de Jerónimo Andreu

El sueño americano: cuaderno de viaje a la elección de Obama de Alfonso Armada

Todo sobre Barack Obama: el camino a la Casa Blanca

*Tots aquests exemplars els teniu disponibles a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona 

Us deixem amb el discurs a Washington el dia de la seva pressa de possessió, on va esbotzar els principals punts del seu programa polític:

Spro_3