Bebee i Peach

bebeenwLes xarxes socials han transformat completament les relacions humanes i, entre elles, les laborals. Els mètodes tradicionals de recerca de feina s’han quedat enrere per deixar pas a noves plataformes que s’estan convertint en autèntics aparadors d’oportunitats professionals per als seus usuaris. Una de les xarxes més utilitzades aquest any és Bebee que permet que els usuaris es connectin amb altres persones afins als seus interessos laborals i personals i així els usuaris puguin trobar una feina afí amb els seus gustos i necessitats. Això és el que es coneix com Affinity Networking. Mitjançant aquesta plataforma es poden aconseguir seguidors, publicar continguts i crear grups segons els seus interessos. A més, compta amb un filtre de cerques que permet seleccionar espais geogràfics específics i sectors o grups segons les seves preferències. S’ha definit aquesta nova forma de connectar-se com connexió del tercer gra, fet que amb els seus més de 10,5 milions d’usuaris registrats a tot el món ha demostrat que és un èxit d’acceptació.

peachTambé està de moda Peach, una xarxa social de moda als Estats Units que va sorgir a principis d’any però que s’ha convertit en una app que va sumar milers de descàrregues en qüestió d’hores i que amenaça amb convertir-se en l’alternativa preferida dels usuaris de mòbils. Es tracta d’una xarxa social en forma d’app creada per Dom Hofmann, un dels fundadors de Vine, amb una interfície senzilla i intuïtiva que barreja conceptes de Facebook, Twitter, Whatsapp i diverses funcionalitats d’altres aplicacions menys conegudes. Peach ha aconseguit assentar-se gràcies a les anomenades paraules màgiques, que permeten incorporar tot tipus d’accions a la conversa, una d’elles permet obrir a la pantalla del xat un llenç en blanc amb el qual és possible realitzar senzills dibuixos amb el dit.

El text i les paraules aquí gairebé no són utilitzades, doncs s’enfoca més aviat a utilitzar la informació social de les persones. Es pot col·locar la ubicació de la persona o donar una qualificació a qualsevol cosa, entre les funcions més rellevants. Aquesta xarxa es distingeix per ser més privada que un altre d’aquest tipus, de manera que només podrem veure les publicacions dels nostres amics entrant a cadascun dels seus perfils, és a dir no existeix una pàgina de notícies o inici que mostri totes les publicacions, en un sistema multifuncional. Aquesta nova aplicació utilitza com a logo el emoji del préssec a propòsit, ja que també el app utilitza els emojis com a principal mètode de comunicació.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello