Número dos, de David Foenkinos

Número dos, de David Foenkinos

La novetat del mes d’octubre de la Biblioteca Armand Cardona és Número dos, de David Foenkinos, i és una gentilesa de Llorens Llibres.

Aquesta novel.la contemporània ens planteja la possiblitat que el personatge hauria pogut ser Harry Potter.

Així doncs tenim a les mans una novel·la insòlita i divertida sobre l’èxit i el fracàs.

L’any 1999 començava el càsting per trobar el noi que interpretaria la pel·lícula Harry Potter. Centenars d’actors van fer les proves. Finalment, en van quedar dos.

10 escenas de las películas de Harry Potter que son diferentes a los libros  | Entretenimiento Cine y Series | Univision

Per tant és la història del que no va ser escollit. Martin Hill, que ha de créixer a l’ombra del triomf omnipresent del seu rival, Daniel Radcliffe, i sobreposar-se al fracàs.

Una fantasia melancòlica que copsa amb exactitud i lleugeresa el desassossec d’un noi constantment confrontat a allò que hauria pogut viure.

A les portes de l’èxit

Audicions a centenars d’actors joves i al final només en quedaren dos. Van dubtar durant setmanes i l’escollit fou Daniel Radcliffe, explica l’autor.

Aquesta decisió va canviar per sempre més la vida de Martin: imagina que tens 10 anys i et diuen que pots convertir-te en una estrella de cine internacional i de cop i volta una nit et comuniquen que al final no seràs tu.

Segundo premio fotos de stock, imágenes de Segundo premio sin royalties |  Depositphotos

I és així com Martin mai va ser Harry Potter. No realitzà mai el seu primer encanteri, tampoc va volar per primera vegada dalt d’una escombra, ni es va enfrontar mai a Voldemort.

Com afrontar el fracàs

“El protagonista es fixa en la vida de Daniel Radcliffe i veu el que podria haver sigut i això és terrible. És cert que aquest llibre et fa pensar en com afrontem els fracassos”, diu Foenkinos.

Cómo ayudar a los niños a lidiar con la decepción

Així doncs l’escriptor combina fets reales i ficticis per a reivindicar a los segundons. A aquelles persones que en la seva vida quotidiana, es queden a les portes de ser el mag més famòs de tots elss temps.

L’autor

David Foenkinos, nascut el 28 d’octubre de 1974, és escriptor i guionista francès. Va estudiar literatura i música a París.

Hacia la belleza, David Foenkinos: David Foenkinos: "Todos mis libros  hablan de cómo reconstruirse tras la experiencia de la muerte": David  Foenkinos: "Todos mis libros hablan de cómo reconstruirse tras la  experiencia

Les seves novel·les han estat traduïdes a més de quaranta llengües. Segons el diari Le Figaro, va ser un dels deu escriptors francesos que més va vendre el 2011 a França.

El 2014 va rebre el Premi Renaudot i el Premi Goncourt des Lycéens per la seva novel·la Charlotte.

Aayla Green