El secreto de GINO BARTALI

El secreto de GINO BARTALI
EL SECRETO DE GINO BARTALI | KIKE IBAÑEZ | Casa del Libro

Són varis els llibres que ens apropen a la figura del ciclista italià Gino Bartali i, especialment, a la història vital que el conegut esportista va viure durant la II Guerra Mundial.

En aquest ocasió la novetat del #RacoCiclista que us presentem té format de còmic i ha estat realitzada per l’autor Kike Ibáñez i editada per Bang edicions: El secreto de Gino Bartali .

Gino Bartali, corredor nascut a la Toscana el 1914 i anomenat il Ginettaccio, va tenir un gran protagonisme en les dècades dels 30, 40 i 50, doncs fou professional entre 1935 i 1954.

Al llarg d’aquests anys va aconseguir nombroses victòries, un total de 91, entre les que destaquen tres Giros d’Itàlia, dos Tours de França, Campió Nacional Italià, a més de la Volta a Llombardia, guanyada en tres ocasions, i la Milà – San Remo, que guanyà en quatre ocasions.

EL SECRETO DE GINO BARTALI | Domestika

Va ser famosa la seva rivalitat amb l’altre gran campió italià de l’època: Fausto Coppi.

I va quedar per la història la imatge que ambdós varen protagonitzar al Tour de França del 1952 en que, tot i la seva gran rivalitat, va passar a la posteritat el fet que compartiren un bidó en l’ascensió al Col du Galibier.

Gino Bartali: "El mensajero de la paz", nuevo documental

La carrera de Gino Bartali es va veure marcada, a l’igual que la de molts altres esportistes de l’època, per la Segona Guerra Mundial.

Va ser durant aquest conflicte que es va produir un esdeveniment conegut recentment i que ha servit per portar a un altre nivell la figura de Il Ginettacció: “el secret de Gino Bartali”

EL SECRETO DE GINO BARTALI | Domestika

Una història entranyable i humana que us convidem a conèixer mitjançant aquesta obra de Kike Ibañez.

També podeu apropar-vos a aquesta singular història mitjançant l’article publicat recentment per Noel Eduardo a Elcritic.cat: Gino Bartali, un ciclista contra Hitler i Mussolini

EL SECRETO DE GINO BARTALI | Domestika

L’autor

Kike Ibáñez es va formar com a dissenyador gràfic a l’escola nacional d’Artes Gráfics Islas Filipinas i com il·lustrador editorial a ESDIP.

Des del 2012 treballa com il·lustrador al seu estudi, sobretot per editorials de literatura infantil i juvenil com Anaya, SM o Santillana.

El 2016 guanyà el Premi Lazarillo en la categoria d’àlbum il·lustrat per l’obra Barrios de colores.

Kike Ibáñez - Ficha de autor en Tebeosfera

Si voleu conèixer millor la història de Gino Bartali, tant l’esportiva com la personal, al #RacoCiclista de la Biblioteca Armand Cardona teniu que algun text més que ens apropa a la seva figura:

Aayla Green