Avui celebrem el Dia de la Poesia

logo dia mundial de la poesia

La UNESCO va instituir el Dia Mundial de la Poesia el 21 de març amb l’objectiu de reflexionar sobre el poder del llenguatge poètic i la florida de les capacitats creadores de cada persona. El principal objectiu d’aquesta acció és donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica i donar l’oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística en les seves comunitats respectives.
Segons la senyora Irina Bokova, directora general de l’organització, la poesia és una manifestació de la diversitat en el diàleg, de la lliure circulació de les idees per mitjà de la paraula, de la creativitat i de la innovació. La poesia contribueix a la diversitat creativa al qüestionar de manera sempre renovada la forma en què fem servir les paraules i les coses, i les nostres maneres de percebre i interpretar la realitat. Gràcies a les seves associacions i metàfores i a la seva gramàtica singular, el llenguatge poètic constitueix, doncs, una altra faceta possible del diàleg entre les cultures.

A la nostra ciutat es celebren diverses activitats amb motiu d’aquesta diada, entre les que volem destacar les següent:

 P1070736 Aquest matí a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell s’ha celebrat l’Hora infantil, Un tastet en un potet per als més petits a partir de 3 anys. A càrrec del col·lectiu poètic La lluna en un cove, la poesia s’ha convertit en un joc on tots han pogut participar.

• Bibliopoetes: PoesiaBIBLIOPOETES feta per infants. Des del dia 9 de març i fins el dia 2 d’abril escriviu un poema, porteu-lo a la Biblioteca Joan Oliva i Milà i els exposaran en un dossier a la sala infantil per gaudir de tots els lectors. Adreçat a infants fins els 14 anys, podeu passar per la sala infantil a recollir el full de participació.

LA-SALA També avui dues poetesses comparteixen els seus poemes interpretats per altres dones que ens traslladaran al seu univers creatiu: Mercè Solé i Francesca Calaf ens fan Veus de dones. Poetesses del món al Centre d’art contemporani LA SALA. Organitzat per l’Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració de les regidories de Cultura i de Convivència i Equitat de l’Ajuntament.

El dijous dia 26 l’Associació de Donescarilda_oliver La Frontissa, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i la Regidoria de Convivència i Equitat han organitzat l’acte Veus de dones. Poetesses del món, dedicat a la poetessa cubana Carilda Oliver Labra. El compositor José Maria Alfaya posarà veu i música als seus poemes. Serà a les 19:30 hores a la Biblioteca Museu.
Carilda Oliver Labra és una de les poetesses cubanes més importants, amb premis i reconeixements al seu país i a la resta del mon. És nascuda el 6 de juliol de 1922 a la ciutat de Matanzas, vila agermanada amb Vilanova i la Geltrú.

A les vostres biblioteques podreu trobar el seu llibre Antologia Poética.

En aquest enllaç podreu sentir alguns dels seus poemes.

Spro_3