‘Solo puede quedar uno: diario de un proceso de selección’

Solo puede quedar unoAquest és el gràfic títol del llibre obra de Silvia Forés que presentarem a la biblioteca Armand Cardona aquest divendres, 13 de març, a les 19h. en el marc de la 3a Setmana del #monlaboral.
Com ha de ser el meu currículum? He de fer Carta de presentació? Quins són els aspectes que més es valoren en una entrevista? Realment dono el perfil de la feina que vull? Estaré a l’alçada de les expectatives? Per què he estat jo el descartat? Aquestes són un exemple de les preguntes que es fa qualsevol persona que es troba en el procés de cercar feina i que es tracten abastament en el llibre Solo puede quedar uno: diario de un proceso de selección, editat per Plataforma.

L’obra, escrita en primera persona a mode de diari, descriu un procés de selecció en totes les seves fases des de la perspectiva inèdita del seleccionador amb l’objectiu de donar amb les claus que determina el que suggereix el títol: un, i només un, dels candidats aconsegueix el desitjat lloc de treball.
Ofereix recursos valuosos per qualsevol persona que es troba en el difícil tràngol de cercar feina i ho fa seguint cronològicament el procés que habitualment es dona: selecció de l’oferta de treball, redacció del currículum, preparació de l’entrevista, seguiment del procés selectiu,… tot realitzat en un to proper i molt pedagògic, fugint de tecnicismes i punts de vista més tècnics.

Silvia ForésEn paraules de la pròpia autora a l’EAE Business School: “es tracta d’una història d’un procés de selecció des del punt de vista del seleccionador, que de forma introspectiva ofereix pistes molt valuoses als lectors possibles candidats per donar a entendre com actua un seleccionador a què pressions està sotmès, les seves inseguretats, els seus problemes per arribar a tancar un procés de selecció… Amb aquesta obra els lectors podran entendre els mecanismes que regeixen un procés de selecció, per poder aconseguir més informació i eines per afrontar nous processos, coneixent què espera dels candidats el seleccionador que els està considerant per un lloc de treball”.

Silvia Forés és llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB i amb estudis d’especialització en Direcció de Recursos Humans per EAE i IESE. Compta amb una dilatada experiència en matèria de processos de selecció per prestigiosos grups professionals, havent treballat per Bové Montero y Asociados com a Directora de Recursos Humans i actualment exerceix el mateix càrrec a Baker & McKenzie.
Políglota i autora de diversos articles d’opinió en l’àmbit del Recursos Humans, aquest ha estat el seu primer llibre.

Per acabar us deixem amb l’actualització de la guia sobre Món laboral que hem fet amb les principals novetats sobre la matèria aparegudes en els darrers anys i disponibles a les Biblioteques VNG:

Us esperem divendres a les 19h a la biblioteca Cardona Torrandell!

Spro_3