Orlando y el juego I (La sociedad de la niebla)

 

Orlando-y-el-juego  Luis Durán és un dels autors més originals i destacats del món del còmic. En la seva ja llarga trajectòria, mai ens ha deixat de sorprendre amb cada un dels seus llibres nous. Avui us presentem una de les seves obres més ambicioses, Orlando y el juego I (La sociedad de la niebla), el primer volum d’una sèrie que encantarà a tots els lectors que gaudeixen amb el treball de l’autor i a tots els fans de sèries com “Lost” , “Doctor Who”, “Fingeix” o “Stargate”.

Marcel és un turista que passeja per les diferents línies de temps decidit a donar corda a coses que van deixar de funcionar. Comitè Sis, confiarà a Orlando la missió de trobar a Marcel en totes i cadascuna de les probabilitats del multivers en què aquest feliç viatger ha causat ingerències i solucionar-les. Però el pas d’Orlando per alguns mons provocarà, sense que pugui evitar-ho, una sèrie de sincronicitats que complicaran encara més la seva missió. Tot un viatge a través de la Història per a lectors amb un únic equipatge, la imaginació.

Després dels diversos premis recollits al Saló del Còmic de Barcelona Orlando-y-el-juego2per obres com Antoine de les Tempestes o la més recent El Viatge de Gasparetto, Luis Duran ens presenta ara el primer volum del seu nou projecte, la primera part d’una història que es manté fidel a l’estil del guionista i dibuixant basc tant en el seu dibuix (únic i lleugerament desconcertant) com en un guió fantàstic i amb gran confiança en la imaginació del lector.

La Societat de la Boira ens presenta a un grup d’éssers que podríem anomenar “vigilants de realitats”, o potser seria més exacte parlar de longituds d’ona ja que Duran ens proposa una curiosa barreja d’estats superposats en què el temps i l’espai són relatius. Orlando, un d’aquests éssers de, aparentment, il·limitat poder, persegueix a les pàgines d’aquest còmic a un dels seus semblants, entestat a utilitzar autoretratowebel seu potencial per canviar el curs de la història en múltiples realitats alhora. Pel camí anirà descobrint coses sobre si mateix i sobre el seu objectiu i que l’ajuden a la vegada que ens porta de la mà a través de diverses èpoques, ambients i situacions que heu descobrir per vosaltres mateixos.

L’argument d’Orlando y el juego és una excusa perquè l’autor pugui oferir-nos una interessant multiplicitat de visions sobre diversos moments històrics. L’Edat Mitjana i l’etapa prèvia a les Guerres Mundials (amb lleugers canvis) són analitzades des del prisma de moments pacífics i escenes quotidianes per fer llum sobre els potencials infinits de l’ésser humà i la seva eterna capacitat per sorprendre a si mateix.

En aquesta entrevista l’autor parla sobre la seva obra.

A les biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar més còmics de Luis Durán.

Spro_3