Emprenedoria: com portar una idea de negoci a bon terme

Continuem amb la sèrie que varem començar en el darrer post de ‘Món laboral’ i que té com a fonament la xerrada que la biblioteca Armand Cardona va oferir el passat 14 de març: A la recerca de treball! Com augmentar les possibilitats d’èxit i no morir en l’intent, a càrrec de Lourdes Lalaguna, tècnica d’orientació laboral de l’IMET, i de Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l’IMET.

Si el darrer dia varem veure la part que la Lourdes va dedicar a la cerca de feina, en aquesta ocasió ens detindrem en la intervenció de Toni Contreras entorn l’emprenedoria o com obrir-se camí en el món dels nous empresaris.
El Toni va anar desgranant els pros i contres que té aquesta opció a l’hora d’obrir-se el ventall de possibilitats dins el món laboral i empresarial. Per això va parlar de temes que estan estretament relacionats amb aquest fet com són la gestió de la idea de negoci, l’elaboració del pla d’empresa, el fet de perdre la por a crear una nova empresa, valorar tots els aspectes que s’han de tenir en compte (tant legals com organitzatius), l’organització de l’empresa, el pla financer, etc.

Sobre tots aquests aspectes i molts altres relacionats amb la creació d’una empresa us poden assessorar al Club emprendre, que està ubicat al CFO La Paperera, i que a més dels seus recursos materials (sala de treball, ordinadors connectats a Internet, impressora, fax, telèfon, fotocopiadora, i tota la informació d’interès, premsa especialitzada, bibliografia àmplia per a la creació d’empresa, normatives…) també posa a disposició dels interessats tota una sèrie de programes de formació (cursos, tallers, seminaris i jornades) relacionats amb aquesta temàtica.

Coincidint amb aquesta notícia volem aprofitar per presentar un dels llibres que properament sortiran com a novetat a la Biblioteca i que està estretament In-Somnirelacionat amb el món de la emprenedoria. Es tracta d’ In-Somni: inquietuds empresarials que et fan perdre la son, de Jordi Mercader.
Un manual per a emprenedors de nova fornada i per als que s’estan plantejant de ser-ho. Es divideix en dues parts: una primera que tracta sobre l’emprenedor i la idea, que presenta un contingut més reflexiu i amb consideracions al voltant d’un mateix abans d’emprendre. Per exemple, s’hi destrien aspectes com motivacions de l’emprenedor i bases per a una idea factible.
La segona part aprofundeix en el pla de negoci i la seva execució, amb textos senzills i entenedors, i que abasta totes les àrees de la gestió empresarial: màrqueting, legal, operacions i producció, economicofinancera,… tot advertint a cada fase dels principals problemes o esculls a superar a través de l’exposició de breus exemples aclaridors.

Podeu complementar aquesta lectura amb altres recursos existents a les Biblioteques Municipals de VNG:

Noves empreses
Empreses – Direcció i administració

Spro_3