Cerca de feina: eines per optimitzar un procés complex

El passat 14 de març la biblioteca Armand Cardona Torrandell va oferir la xerrada A la recerca de treball! Com augmentar les possibilitats d’èxit i no morir en l’intent, a càrrec de Lourdes Lalaguna, tècnica d’orientació laboral de l’IMET, i de Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l’IMET.

Avui us presentem la gravació de la primera part d’aquesta xerrada que conté la intervenció que Lourdes Lalaguna va dedicar a la cerca de feina. Es poden seguir els consells que ens va deixar a l’hora de realitzar tot aquest procés: des de la cerca de feina fins el moment de la inserció laboral.
Per això va parlar de temes que estan estretament relacionats com són l’elaboració del currículum vitae, la presentació com a candidat, l’accés a les ofertes de treball, on es destaca la importància del ‘networking’ (que dona rellevància a l’ús de la xarxa de contactes personals), passant per com afrontar proves de selecció, etc.

 

 

El Camaleón: guía para superar con éxito procesos de selección en tiempos de crisisAprofitem aquesta notícia per presentar un dels llibres que properament sortiran com a novetat a la Biblioteca i que està estretament relacionat amb la cerca de feina. Porta per títol El Camaleón: guía para superar con éxito procesos de selección en tiempos de crisis, de Francisco J. Vedriel i Alberto Tuñón.
Es tracta d’una resposta veraç i optimista a la problemàtica que actualment presenta el mercat laboral espanyol i una guia per ajudar a aconseguir el treball al que tots aspirem. A partir de la història inventada d’un agent comercial que va perdre la seva feina l’any 2009, i de la problemàtica que d’aquest fet se’n deriva, l’obra fonamenta les bases per cercar feina a partir de la utilització dels 7 pilars en els que es basa el mètode de El Camaleón.

Podeu complementar aquesta lectura amb altres recursos existents a les Biblioteques Municipals de VNG:

Selecció de personal

Spro_3