Intocable, una pel·lícula de Éric Toledano i Oliver Nakache

IntocableAquesta quinzena podeu trobar com a novetat a l’espai de cinema de la Biblioteca la pel·lícula Intocable, dirigida pels realitzadors francesos Olivier Nakache i Éric Toledano.

La història està basada en la vida de Philippe Pozzo di Borgo que va reflexar la seva història a llibre Le Second Souffle, tetraplègic des del 1993, i la seva relació amb Abdel Yasmin Sellou, el seu ajudant personal.

Amb motiu de l’estrena de la pel·lícula, el llibre es va reeditar amb text addicional, Le diable gardien. A Espanya l’editorial Anagrama ha publicat un llibre que reuenix els dos texts amb el nom de la pel·lícula.

També trobareu a l’espai de música, la banda sonora del film, que ens agradaria destacar ja que combina a la perfecció la música clàssica amb els ritmes més funkies dels ’70, Vivaldi amb Earth Wind & Fire, per exemple.

La cinta es va estrenar durant l’edició de l’any 2011 al Festival de Sant Sebastià arribant a les cartelleres franceses poc després i convertint-se, nou setmanes més tard, en la segona pel·lícula més taquillera de la història de França només darrera de Benvinguts al nord de Dany Boon del 2008, amb més de 18 milions d’espectadors.

Philippe Pozzo di Borgo i Abdel SellouPhilippe és un ric aristòcrata vidu que contracta a Driss, un noi negre dels suburbis, que ha estat fa poc condemnat a sis mesos de presó, perquè el cuidi després de quedar tetraplègic en un accident de parapent.

El noi capgira la vida de Philippe, ja que no el tracta com un malalt sinó que el convida a seguir gaudint de la vida, fins i tot d’un nou amor. Al seu torn, accedeix a una cultura que el permet protegir millor la seva família.

La película emociona i fa riure a parts iguals i gran part del seu èxit es degut a la química entre els dos actors protagonistes, François Cluzet que interpreta a Philippe i Omar Sy com a Driss.

Nakache i ToledanoEl tàndem Nakache i Toledano es van conèixer a principis dels anys ’90 i l’any 1995 van dirigir el seu primer curtmetratge conjunt. Van continuar treballant plegats en pel·lícules curtes fins que l’any 2003 van estrenar el seu primer llargmetratge …Y tan amigos, protagonitazada per Gérard Dépardieu. Intocable és la seva quarta pel·lícula.

Aquell mateix any van veure un documental sobre la vida de Philippe Pozzo di Borgo i va ser quan van començar a pensar en fer aquesta pel·lícula.

Súper 8