Steve Jobs: Man in the machine

Steve JobsEl dia en què Steve Jobs va morir, la gent de tot el món van acudir a les botigues d’Apple en una mena de peregrinació massiva espontània. Van sortir de lletres i signes, aixecant els iPhones i iPads en homenatge.

El darrer tribut a Steve Jobs és un documental dirigit per Alex Gibney que retrata la cara més fosca del fundador d’Apple, l’edició d’aquest documental pretén acabar amb alguns mites sobre la figura de Jobs amb temes tan conflictius a la seva vida com la suposada evasió d’impostos, els minsos salaris dels treballadors xinesos que munten iPhones o les seves reticències a assumir la manutenció de la seva filla, que el va portar fins i tot a dir que ell era infèrtil i no podia ser pare, malgrat que una prova d’ADN li va treure la raó.

man-in-the-machineEn comptes d’anar per a una història cronològica de la vida de Jobs, Gibney ha creat un documental que tracta de la seva pròpia consciència com a consumidor de la marca. Steve era un geni boig, així que impulsat en la seva noble recerca de la perfecció que ell va alienar en alguns dels que l’envolten, va anar a la recerca de la innovació amb grans dosis d’imaginació.

Però no tot van ser llums, i Gibney comença a estrènyer el cercle per les qüestions més problemàtiques que van infestar a la companyia Apple sota el segon mandat de Jobs. Ell colpeja sobre la contaminació de la fàbrica, els suïcidis de treballadors de Foxconn, i l’escàndol de les opcions sobre les accions de l’ ex-director financer d’Apple Fred Anderson a l’any 2008.

Un altre aspecte que tracta és la venjança contra el periodista que va filtrar els detalls de l’iPhone 4, així com que Jobs va assumir difícilment ser un fill adoptat, a més de la seva fredor i manca d’empatia amb els altres. El documental s’estrenarà abans de la nova pel·lícula biogràfica sobre el guru d’Apple, la segona després de la que va tenir com a protagonista a Ashton Kutcher.

Llibres

Steve Jobs : la biografia

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Morello