Un any i mig. Sílvia Soler.

Un any i migUn any i mig és el títol del darrer llibre de la Sílvia Soler i, alhora, el període de temps durant el qual l’autora descriu la vida d’una família normal, força feliç i representativa d’una societat en crisi. La Sílvia Soler fa un retrat de les tensions d’una família contemporània en què tots els personatges viuen el seu desengany. Encara que no tots pateixin la manca de feina, sí que es pot percebre els efectes de la crisi actual.

La família en qüestió està formada per uns pares acabats de jubilar i quatre germans. Tres d’aquests germans han de marxar fora per diferents motius: El germà gran és arquitecte i viu al Canadà. La segona germana és cuinera i resideix a París. La tercera, oceanògrafa, viu a Mallorca. I, finalment, el fill petit que és surfer i viu amb els pares.

Un dels elements en crisi que s’hi descriu són els pares. Casats des de fa trenta anys i amb una relació desgastada per la convivència diària, són dels que resisteixen perquè tenen un projecte en comú: la família. A través d’aquest període de temps d’any i mig, la Sílvia Soler ens descriu l’evolució dels diferents personatges.

Silvia SolerSílvia Soler va néixer a Figueres l’any 1961. És escriptora i periodista (col·labora habitualment a diferents mitjans de comunicació). L’any 1983 va publicar el seu primer llibre: Àngel Casas Show, anecdotari secret. Anys després tornaria amb el gènere de l’anecdotari amb Ramblejar (1992) del qual és coautora.

La popularitat li va arribar l’any 2005 amb 39+1: l’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa. Després vindria 39+1+1: enamorar-se és fàcil, si saps com. L’any 2008 rep el Premi Prudenci Bertrana per Petons de diumenge. Alguns títols més de l’autora són: L’arbre de Judes (2001), Míra’m als ulls (2004), Una família fora de sèrie (2010) i L’Estiu que comença (2013).


Llibres

 • 39+1: L’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa.
 • 39+1+1: enamorar-se és fàcil, si saps com.
 • L’arbre de Judes.
 • L’Estiu que comença.
 • Una família fora de sèrie.
 • Míra’m als ulls.
 • Petons de diumenge.
 • Petons de diumenge (Lletra Gran).
 • Un any i mig.
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Funny Girl