¡Apártate de Mississippi!

Cornelia_FunkeI com qui no vol, hem arribat a la tercera de les lectures d’aquest curs del Club de lectura juvenil de la Joan Oliva i Milà. En aquesta ocasió hem llegit !Apártate de Mississippi!, un dels molts títols de l’autora Cornelia Funke. Aquesta escriptora és una vella coneguda del nostre club ja que l’any passat vam llegir un altre dels seus llibres: Quan el Pare Noel va caure del cel.

Si bé la Cornelia Funke va arribar relativament tard al món de la literatura, ha aconseguit gran èxit de crítica i, principalment, de públic. La seva trajectòria professional va començar com a assistent social. Posteriorment va treballar com a il·lustradora, de fet els dibuixos que acompanyen el llibre que avui hem comentat són fruit de la seva mà. Fins que cap els trenta-cinc anys va debutar com a escriptora.

portada_llibreEl seu primer gran èxit literari a nivell internacional va ser El senyor dels lladres. Després publicaria la trilogia Món de tinta que va ser tot un fenomen editorial i que va situar l’escriptora com a una de les 100 persones més influents segons la revista TIME. Així doncs, els seus llibres han estat traduïts a més de trenta idiomes.

¡Apártate de Mississippi! és principalment un llibre d’aventures. L’Emma i la seva àvia Dolly -sense deixar de banda l’euga Mississippi– en són les protagonistes indiscutibles. Durant unes vacances que l’Emma passa a casa de l’àvia, la nena rep un regal inesperat: la Mississippi. Un veí, amic de la Dolly, va morir fa poc i sembla ser que ha deixat tota la seva herència al seu nebot. És un fet que el nebot no és gaire amic dels animals i, en canvi, tant a la Dolly com a l’Emma els agraden molt. Així que convençudes que elles tractaran molt millor l’euga que qualsevol altre, l’àvia li regala l’animal.

Però què passarà quan descobreixin el contingut sencer del testament del veí? Doncs des de cartes anònimes fins a segrestos, amenaces i misteri. Aventura i emoció garantits! No t’ho pots perdre!

Cornelia_Funke_b_n_retalladaCornelia Funke a les biblioteques de VNG.

Els nois i noies del club de lectura juvenil ens tornarem a veure al febrer.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl