Diari del Greg

En Greg és un adolescent que animat per la seva mare va començar a escriure una mena de diari el primer curs d’institut, als dotze anys. El diari va ser idea de la seva mare i no pas d’ell, això ja s’encarrega de deixar-ho ben clar el mateix protagonista tot just començar el primer dels llibres.

jeff-kinneyTot i que la idea va ser de la mare, sembla que a en Greg li va agradar això d’escriure les seves aventures perquè ja en porta 8 de diaris. El darrer dels quals, Mala sort!, és una de les novetats d’aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva.

El personatge d’en Greg va néixer en format digital. El seu autor, Jeff Kinney, va començar a explicar les seves aventures a una pàgina web però els seus nombrosos seguidors van aconseguir portar-lo al paper. D’aquesta manera, l’any 2006 va publicar els primer dels 8 llibres que fins ara formen la col·lecció.

Probablement, bona part de l’èxit d’aquests llibres és conseqüència de la manera com està distribuït el text i del bon nombre d’il·lustracions que l’acompanyen. Tot això ha fet que s’hi enganxin no només els lectors habituals, sinó també els més mandrosos. A més a més, la resta de personatges que hi acompanyen al Greg (en Rowley, en Rodrick o en Manny) també són responsables d’aquest èxit.

Aquesta és la col·lecció completa de les aventures d’en Greg:

un pringat total en rodrick mana aixo es massa quina calda
DIARI GREG 5 la crua realitat copia.indd atrapat en familia tercer en discòrdia DiariGreg_8_MalaSort - cartell porta.indd

Amb el temps, en Greg també ha arribat al cinema. A les biblioteques de VNG tenim 3 pel·lícules protagonitzades per aquest noi.

Pàgina web oficial del Diari del Greg.

Si encara no coneixes en Greg, no ho dubtis i vine a la biblioteca!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl