El séptimo niño. Erik Valeur

Eric Valeur - El septimo niñoErik Valeur, nascut a Copenhaguen l’any 1955, és un reconegut periodista de premsa, ràdio i televisió, tasca per la qual ha rebut importants premis. Ha escrit diversos llibres sobre periodisme i mitjans de comunicació.

El séptimo niño
, la seva primera novel·la, ha tingut un èxit espectacular i es publicarà en quinze països. Valeur ha escrit una obra seriosa, impecable, la qual només seria possible per algú que està acostumat a treballar així, com a periodista d’investigació i no només escrivint ficció.

Es tracta d’una novel·la d’intriga o suspens que reuneix diferents temàtiques entrellaçades per una complicada estructura i a través d’un nombre considerable de personatges. És molt més que una novel·la de gènere policial ja que juga amb molts elements que la fan diferent.

La història que la inspira neix de la pròpia experiència de l’autor, que va viure els seus dos primers anys de vida en un orfenat i amb la intenció d’investigar què havia estat dels set nens amb els que havia coincidit en una mateixa habitació es va trobar amb una tasca impossible de realitzar ja que el govern danès guardava de forma confidencial aquesta informació.

El séptimo niño comença a Copenhaguen el matí l’11 de setembre de 2001 quan el cadàver d’una dona sense documentació apareix a la platja. El cos jeu cap per avall sobre la sorra envoltat d’estranys objectes, entre ells una fotografia de Kongslund. Tot indica que no és una mort fortuïta, però al final la policia arriba a la conclusió que el llibre, la branca de til·ler, el tros de corda i un petit ocell amb el coll trencat són meres coincidències i no indiquen res en especial.

A més aquest mateix dia dos avions xoquen intencionadament contra les Torres Bessones a Nova York pel que aquest cas passa a un segon pla i finalment serà arxivat sense que a ningú li importi massa la identitat de la morta.

Alguns anys més tard, el 2008, sis persones reben una misteriosa carta anònima on s’ofereixen pistes sobre un secret relacionat amb l’orfenat de Kongslund. El que aquestes persones tenen en comú és que durant la seva infància totes van viure allà durant un temps. Un orfenat regit per Magna on segons ella mateixa ni Déu ni el Diable pinten res i en el qual ella maneja els fils que determinaran qui dels seus nens serà algú important obtenint deutes de gratitud i lleialtat que usarà hàbilment.

Tots els personatges que apareixen a la novel·la tenen la seva importància en ella i una història pròpia per explicar. Des Magna, la directora del centre, fins Perter, Asger, Severin, Susanne, Orla, Nils i Marie. Aquests són els set nens orfes que van passar part de la seva infància en l’orfenat i els quals van ser objecte d’un joc cruel amb què tres persones van decidir el seu destí.

Els seus orígens, identitats, la llar on van acabar i la seva infància són els eixos al voltant dels quals gira aquesta novel·la que ens parla de nens abandonats, adopcions, falses identitats, interessos polítics, mentides, assassinats, corrupció i persones que juguen a ser Déu.

El periodista Knud Tåsing comença una àrdua investigació a fi d’aclarir el que va passar allà en els anys seixanta fins a descobrir una fosca trama on hi ha més mentides que veritats i en què fins i tot el govern de Dinamarca està implicat. El tenaç periodista comença a desvetllar els veritables vincles familiars d’alguns dels orfes de Kongslund.

Podrà deduir qui envia les misterioses cartes i la seva relació amb morts esdevingudes després, abans que sigui massa tard?

Primeres pàgines deseptimo

Llibres

  • El séptimo niño
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita