Manos sucias. Carlos Quílez

Carlos Quílez - Manos suciasDesprés de cinc anys al capdavant de la Direcció d’Anàlisi de l’Oficina Antifrau de Catalunya i vint com a periodista radiofònic de la crònica de successos a la cadena SER, Carlos Quílez, de 47 anys, s’ha incorporat al grup Economia Digital.

Torna a la professió amb il·lusions renovades en un moment apassionant per al exercici del periodisme crític i independent. El veterà informador s’ocuparà, així mateix, de la crònica policial, judicial i de les informacions relacionades amb casos de corrupció.

En la seva faceta d’escriptor, Quílez compta amb una llarga producció literària. És autor de set novel·les del gènere negre. Entre d’altres, destaquen: Cerdos y gallinas, La soledad de Patricia, Mala Vida, Piel de policía, i Asalto a la Virreina, amb Andreu Martín. El 2009 va obtenir el premi Crims de Tinta en la seva segona edició.

Ara, l’actual director d’investigació de la web Economia Digital torna a la càrrega amb un gènere tan propi com és el periodisme portat a la novel·la negra, amb Manos Sucias, on retrata uns polítics que viuen a l’altre costat de la llei. Parlar de polítics corruptes és un tema al qual estem tan acostumats que creiem que res ens pot sorprendre ja. No obstant això l’autor barceloní si ens sorprèn amb una novel·la profundament documentada, aferrada a la realitat i que es llegeix en un sospir.

A les pàgines de Manos sucias conflueix el treball periodístic i de documentació que ha permès a l’autor revelar “com són els corruptes, com es dirigeixen entre ells i quina és la seva estructura de valors”. Una novel·la, com el mateix autor defineix, “sobre la corrupció que s’assembla massa a la realitat”, i en la qual destaca un personatge anomenat Luís Cérdenas com a tresorer del partit del Govern, es reflecteix “la xuleria, el desvergonyiment i la jactància” de qui s’enriqueixen de forma fraudulenta.

Ell mateix reconeix que s’ha capbussat en sumaris per poder redactar i explicar, des del rigor i la tranquil·litat, les entranyes més fosques de l’estructura d’Estat.

A Manos sucias, Carlos Quílez torna a donar vida a la ficció a la periodista Patrícia Bucana que comparteix protagonisme amb el comissari Pardina; Andreu García, dels Mossos d’Esquadra o el sergent Vílchez, de la Guàrdia Civil. Tots ells viuran la major batuda anticorrupció de la història. Una trama policial que pretén desemmascarar aquestes mans que s’embruten a esquena de la societat.

Llibres

  • Cerdos y gallinas
  • La solitud de Patricia
  • Manos sucias
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita