En las fauces del león. Anne Holt

Anne Holt - En las fauces del león

Anne Holt ja era coneguda a Noruega quan va publicar la seva primera novel·la La diosa ciega, primera de la sèrie protagonitzada per Hanne Wilhelmsen.

S’havia llicenciat en dret a la Universitat d’Oslo, va treballar en televisió com a editora i presentadora d’informatius, va ingressar al departament de policia d’Oslo com a consultora i va ser ministra de Justícia durant un breu període de temps.

En las fauces del león, escrit amb col·laboració de Berit Reiss-Andersen, advocada i política noruega, és el quart llibre de la sèrie i el nou cas de la sotsinspectora Hanne Wilhelmsen, qui ha d’investigar ni més ni menys que l’assassinat de la Primera Ministra de Noruega.

En aquest cas, la protagonista Hanne Wilhelmsen en realitat no està en primer pla, sinó que ho fa el seu company Billy T., ja que es troba en una excedència d’un any i vivint als Estats Units amb la seva parella, la doctora Cecilie Vibe. I, per tant, la seva implicació vindrà provocada amb el transcórrer de la novel·la per la transcendència dels fets.

Birgitte Volter, Primera Ministra de Noruega, és trobada al seu despatx de govern, amb un tret al cap amb una pistola desapareguda però de calibre petit.

Això passa concretament el divendres 4 d’abril de 1997, a les 18:47 de la tarda. I recalquem això perquè la novel·la està sustentada precisament en la precisió temporal i de lloc, ja que totes les escenes s’inicien precisament facilitant aquesta dada i cada capítol correspon a cada un dels dies que van passant fins que per fi es descobreixen els fets, i es descobreixen de forma una mica rocambolesca el dia 25 d’abril en una festa organitzada per Billy T. i Håkon Sand a casa d’aquest amb motiu del naixement del segon fill, en aquest cas una nena, d’aquest fiscal, que ara ja viu en parella amb Karen Borg, i que és un dels pocs amics de Hanne.

Birgitte Volter només portava sis mesos de mandat i el succés ha commogut la societat, poc acostumada a la violència. Com ningú sap si el crim ha tingut a veure amb la política o amb la vida privada de la dignatària, Wilhelmsen ha de caminar amb peus de plom. A més, hi ha un escàndol del passat que pot guardar relació amb l’assassinat.

Primer capítulo deSin título-2

En las fauces del león indaga en les entranyes mateixes del poder (que Holt coneix molt bé) per criticar les ànsies de creixença polític a qualsevol preu i, en definitiva, la corrupció.

Llibres

  • 1222
  • Crepúsculo en Oslo
  • La diosa ciega
  • En las fauces del león
  • Una mañana de mayo
  • Noche cerrada en Bergen
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita