Pagesos de ciutat. Ester Casanovas.

ester_casanovasEntre les novetats d’aquesta setmana a la Joan Oliva hi ha Pagesos de ciutat, un manual il·lustrat per a fer hort en testos, jardineres i taules, de l’Ester Casanovas. L’horticultura està més de moda que mai i l’autora del llibre té una gran experiència sobre aquest tema.

L’Ester Casanovas va començar amb l’horticultura urbana l’any 2005. Com que en aquell moment no hi havia ni de lluny tanta informació com ara a internet sobre horticultura, l’Ester va engegar el seu bloc.

Bloc de l’Ester Casanovas.

Aquest bloc ha rebut el premi Blocs de Catalunya 2012 a la categoria de Sostenibilitat i Medi Ambient 2012.

A més a més, l’Ester Casanovas fa cursos i xerrades i codirigeix i presenta el programa de ràdio Pagesos de ciutat. El programa s’emet cada dissabte de 10 a 11 del matí a Ràdio Santa Perpètua. Es pot seguir també a través de quasi 40 emissores associades a La Xarxa.

portada_llibre_pagesos_ciutatAl llibre Pagesos de ciutat hi ha tota la informació que poden necessitar tots aquells que decideixen tenir un hort a casa. Des de decidir on ubicar l’hort, conèixer i seleccionar el contenidor més adient i fins a conèixer, per exemple, els diferents tipus de substrat. Sense deixar de banda les eines que ens caldran per tirar tot això endavant.

Gran part del llibre l’ocupen un seguit de fitxes de les hortalisses que podem cultivar a casa. L’Esther Casanovas, en aquest cas, fa una classificació d’allò més pràctica: en funció de quina és la part que ens en menjarem. D’aquesta manera la classificació distingeix entre hortalisses d’arrel, bulb i tubercle, com ara l’all, la pastanaga, el porro i d’altres; hortalisses de fulla, com ara la bleda, la col o els espinacs i les hortalisses de fruit, com ara l’albergínia, el blat de moro, el carbassó o la maduixa. Cadascuna d’aquestes fitxes comença amb un seguit de dades tècniques, com són temperatura òptima de germinació, temps de collita, llum i aigua necessaris i moltes d’altres. A continuació l’autora facilita més dades interessants per a què la nostra tasca sigui exitosa. El llibre inclou un calendari de sembra i recol·leció.

Aquest és un dels vídeos de l’Ester Casanovas comparteix amb els aficionats a l’horticultura:

A les biblioteques de VNG podeu trobar molts d’altres documents d’horticultura.

Si t’interessa aquest tema, no ho dubtis i vine a la biblioteca!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl